ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Συγκεντρώνουμε κάποιες από τις ερωτήσεις που μας κάνουν πιο συχνά και μοιραζόμαστε μαζί σας το πάθος μας για το αυτοκίνητο. Θα χαρούμε να μας στείλετε και τη δική σας ερώτηση!


QΜπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες για τον βιολογικό καθαρισμό και ποια μέρη του αυτοκινήτου αφορα;
A

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ο καθαρισμός του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου. Τα προηγούμενα χρόνια για τον καθαρισμό του εσωτερικού χώρου χρησιμοποιούνταν χημικά υλικά τα οποία ήταν επιβλαβή για τον άνθρωπο αλλά και για τα υλικά που αποτελούν τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου.

Πλέον, για την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στον βιολογικό καθαρισμό κατασκευάζονται από οικολογικές πρώτες ύλες, μελετημένες και πιστοποιημένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χημικών.

Το Πρότυπο φανοποιείο ακολουθεί οικολογική πορεία και διαλέγει τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στον βιολογικό καθαρισμό με ιδιαίτερη προσοχή, επιλέγοντας προϊόντα της Williams F1.

Ο βιολογικός καθαρισμός περιλαμβάνει όλο τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου. Δηλαδή περιλαμβάνει:

  • την ταπετσαρία του ουρανού
  • τις μοκέτες
  • τα καθίσματα
  • το πορτ-μπαγκάζ

Ο βιολογικός καθαρισμός τελειώνει με την περιποίηση και τη συντήρηση των πλαστικών και των δερμάτινων τμημάτων του αυτοκινήτου που γίνονται με ειδικά προϊόντα.

Κατόπιν συμφωνίας διαθέτουμε ειδικά σπρέυ απολύμανσης, απομυκητίασης τους κυκλώματος του A/C. 

QΜπορείτε να μου πείτε δυο λόγια για τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο γυάλισμα;
A

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας του αυτοκινήτου έχει ως απόρροια τη διεύρυνση της τεχνογνωσίας. Ως συνέπεια, οι εταιρίες παραγωγής προϊόντων περιποίησης του αυτοκινήτου κατασκευάζουν εξελιγμένα, καινούργια προϊόντα. Η μεγάλη διαφορά που έχουν τα προϊόντα αυτά από εκείνα που χρησιμοποιούνταν παλιότερα, είναι ότι προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία για μεγαλύτερη διάρκεια.

Το Πρότυπο Φανοποιείο για το γυάλισμα χρησιμοποιεί προϊόντα της εταιρείας PRESTA, η οποία είναι Αμερικάνικη εταιρία που βρίσκεται στο χώρο του γυαλίσματος από το 1901. Ανάλογα με το πόσο παλαιό ή φθαρμένο είναι το βερνίκι του αυτοκινήτου μας, χρησιμοποιούμε το ανάλογο προϊόν, αφαιρούμε μικρογρατζουνιές, αμυχές, ή την αράχνη από τα πλυσίματα και επαναφέρουμε το βερνίκι στην αρχική του κατάσταση.

QΤί περιλαμβάνει ακριβώς η διαδικασία του γυαλίσματος;
A

Η διαδικασία του γυαλίσματος περιλαμβάνει αρχικά τρία επίπεδα αλoιφής τα οποία γίνονται με αλoιφαδόρο ώστε να απομακρυνθούν οι ξένες ουσίες και το νεκρό στρώμα του βερνικιού που έχει καταστραφεί από την ηλιακή ακτινοβολία και τα καυσαέρια του περιβάλλοντος.

Το τέταρτο και τελικό στάδιο του γυαλίσματος ονομάζεται κέρωμα, κατά το οποίο το γυαλισμένο από τα προηγούμενα στάδια χρώμα δέχεται το κερί που ενσωματώνεται στους πόρους του. Η ενσωμάτωση του κεριού στους πόρους του χρώματος έχει 2 σημαντικά αποτελέσματα:

  • την διατήρηση της γυαλάδας του χρώματος για περισσότερο καιρό
  • την προστασία του χρώματος από ξένες ουσίες, ήλιο και καυσαέρια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
QΠώς αντιμετωπίζει το Πρότυπο φανοποιείο την βαφή αυτοκινήτου;
A

Το Πρότυπο φανοποιείο αντιμετωπίζει την βαφή του αυτοκινήτου με ιδιαίτερη προσοχή. Η διαδικασία βαφής των αυτοκινήτων γίνεται σε φούρνο ευρωπαϊκών προδιαγραφών με λειτουργίες αντιρρύπανσης ώστε να ελευθερώνονται λιγότεροι ρύποι στην ατμόσφαιρα. Η εταιρία χρωμάτων και υλικών που εμπιστευόμαστε είναι μία από εκείνες που χρησιμοποιούν και τα ίδια τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων. Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε στο επισκευασμένο αυτοκίνητο την ποιότητα βαφής του εργοστασίου. Τα χρώματα που επιλέγουμε δε, είναι υδατοδιαλυτά και οικολογικά. Επιπρόσθετα, για την μεγαλύτερη προσέγγιση του αρχικού χρωματισμού και λεπτομερειών, διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό στο χώρο μας, με κομπιούτερ και μηχανή χρώματος από την ίδια την εταιρία. Τέλος, η επεξεργασία βαφής γίνεται κάτω από αυστηρούς όρους και από επιλεγμένο προσωπικό.

QΠώς προέκυψε η ματ βαφή αυτοκινήτου;
A

Η βαφή ματ είναι ένα είδος βαφής που ξεκίνησε από τα μαχητικά αεροσκάφη με σκοπό τη μικρότερη αντανάκλαση φωτός ώστε να είναι δυσκολότερη η αναγνώρισή τους από τα ραντάρ. Η ματ βαφή δίνει επιθετική όψη, επιβλητική εμφάνιση και ακριβώς για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια αναπόφευκτα επηρεάστηκε και η αισθητική των κοινών επιβατικών αυτοκινήτων προς αυτή την κατεύθυνση.

QΠοια είναι η σωστή διαδικασία ματ βαφής αυτοκινήτου;
A

Η σωστή διαδικασία ματ βαφής αυτοκινήτου είναι η εξής: μετά την ολοκλήρωση βαφής με το απλό χρώμα, γίνεται επικάλυψη με βερνίκι. Σύμφωνα με την ιδιαιτερότητα της αισθητικής του εκάστοτε πελάτη μπορούμε να προσαρμόσουμε την αναλογία του ματ βερνικιού στο επίπεδο που ίδιος επιθυμεί. Η εγγύηση που προσφέρεται για την ματ βαφή είναι η εργοστασιακή.